12 veckor + 2 dagar

En vecka till har gått och 2 benpass har det blivit samt 2 träningspass på hojen. och det känns som jag mer och mer kan lita på knät nu. Ska köra 2 motocross pass i veckan och går det lika bra som det gjort tidigare så blir det tävling på lördag (21 aug).
I veckan kommer jag även utföra lite egna tester för att jämföra skillnaden på benen, Att hoppa så långt som möjligt på ett ben är en av sakerna som ska testas.

11 Veckor + 1 dag

I går var det dags för besök hos sjukgymnasten, hade på känn att det skulle se lovande ut. Och mycket riktigt så var det så.
Han frågade om jag hade börjat joggat och jag sa som det va att joggat lite till och från i nästan en månad. Sa även att jag har testat att springa allt vad jag kan då jag spelat brämboll och att jag inte känt av nån smärta eller svullnad. Hans min var både lite nervös och kanske lite imponerande samtidigt som han halvskrattade,
Han sa att jag nu kunde köra på riktigt tung träning och att köra mycket spänst träning. Fast spänst träning har jag redan kört i snart 3 veckor.
Vi kom överäns om att trappa ner på styrketräningen från 3 dagar i veckan till max 2 dagar då jag nu tränar dom för hårt i förhållande till hur mycket dom får vila.

Eftersom det nu gått så bra och att jag låg otroligt bra till så sa han att jag nu inte behöver komma tillbaka någe mer, men om det skulle hända nått så var det bara att höra av sig.
Så nu är det bara att fortsätta träna och vänta tills det gått 6 månader så jag kan göra styrketestet nere i stockholm.
man ska då minst ha uppnåt en benstyrka på 90% i det opererade benet jämfört med det friska benet.
Skulle tro att det är uppe i 80% redan nu!

Läst just en artikel om träning efter korsbands operationer, där stod det att tung träning är det viktigaste för att bli återställd fortast möjligt. Och på den linjen har jag kört, tänk att man inte ens har stått på en balansplatta sen dag 37!  Balansträning får man faktiskt i många styrkeövningar.


Nytt korsband + 10veckor å 5 dar= crossåkning!

Sitter just nu framför datorn och tänker tillbaka på gårdagen, för i går bestämde jag mig för att testa om mitt knä klarade av att köra cross.
Efter jobbet i går lastade jag hoj och utrustning + Nelly, bestämde mig för att åka till kärlane banan som ligger ca 15 mil bort enkel resa, när det var 5 mil kvar så började ösregna och det verkade alldrig sluta. När vi väl var framme insåg jag att det regnade så mycket att man inte ville kliva ut ur bilen.... Arg,sur trött vände vi hemmåt men efter ca 4 mil slutade det regna och chansade då på att åka till Ånges crossbana efter 1 timme var vi framme och vädret var perfekt.
Lastade av hojen och drog på mig utrustningen, efter ett pass på ca 20min som dessutom gått över förväntan så kände jag mig mer än nöjd. Tog det dock lungt i alla högerkurvor då jag inte gärna vill slå i benet i marken än på ett tag, blir ju lätt en vriding om man fastnar med benet i sanden.

Väl hemma var det bara att konstatera att man måste ju va lite tokig som kör bil i 39mil en vardags eftermiddag bara för att få köra cross i 20 min... idiotiskt kan tyckas men fy tusan va det är skoj!

Äntligen fick man ta en tur:)

RSS 2.0